Geslaagd diploma turnen Turnclub Heeze

HEEZE – Zondag 5 februari hebben zo’n 35 turn(st)ertjes van Turnclub Heeze meegedaan aan het diploma turnen in sporthal de Pompenmaker. Onder het toeziend oog van ouders, broertjes, zusjes en vaak ook de grootouders werden verschillende turnoefeningen afgewerkt. 

Alhoewel er geen prijzen te winnen waren en het diploma turnen vooral bedoeld is om de vorderingen vast te leggen, zat de spanning er bij velen toch in. Het valt vaak ook niet mee om op de mat of balk je oefening te doen als vele ogen op je gericht zijn. Toch brachten de turn(st)ertjes het er goed vanaf. Wederom is het duidelijk dat Heeze veel turntalent heeft.

De vrijdaggroepen waren als eerste aan de beurt. Ze turnen op een recreatieve basis waarbij vooral het plezier in de turnsport een belangrijke rol speelt. Het is leuk om te zien wat ze vaak in korte tijd geleerd hebben. De vele lachende gezichten en het zichtbare plezier tussen de turn(st)ertjes onderling maakt dat we hier van een geslaagde ochtend kunnen spreken. Het diploma is bijzaak maar werd door iedereen (terecht) trots in ontvangst genomen.

”We hebben twee vrijdag groepen die vooral op leeftijd zijn ingedeeld. Onze jongste groep ‘Vrijdag 1’ turnt van 17:00 tot 18:00 uur en de oudere groep ‘Vrijdag 2’ van 18:00 tot 19:00 uur in de sporthal aan de spoorlaan.  De ‘vrijdag 2’ is tevens onze kweekschool voor de selectie. De vrijdag groepen worden getraind door Liesanne, Lianne en Jorn met regelmatige hulp van Margje.”

De selectiegroep was in het tweede deel aan de beurt. Hier speelt naast het plezier ook de sportieve prestatie een rol. De oefeningen zijn afgestemd op het niveau en leeftijd van de turnsters. Met als onderdelen de oefening op de mat, de brug, de balk en de sprong werd er een gevarieerd programma afgewerkt. Als vereniging zijn we trots op wat ze met ‘maar’ 2 uur in de week training laten zien. Stuk voor stuk maken de turnsters een grote ontwikkeling door. Ook hier werden de diploma’s trots in ontvangst genomen.

De selectiegroep traint op dinsdagavond van 18:00 tot 20:00 uur in de sporthal aan de spoorlaan. Onder de bezielende leiding van Evelien, Lianne en Resy worden ze iedere week weer uitgedaagd om steeds beter te presteren.

Heb je zin of interesse om ook te gaan turnen meld je dan vrijblijvend aan voor een proefles door een mail te sturen naar turnclubheeze@outlook.com.

Dit bericht komt van heeze-leende24.nl.